Personal Care Concepts medio 2024 op De Vaandel (2024)

De eerste paal van het nieuwe pand van Personal Care Concepts gaat nog dit jaar de grond in en medio 2024 zal de nieuwbouw gereed zijn. Daar, op bedrijfsterrein De Vaandel in Heerhugowaard, worden de huidige drie vestigingen van het toonaangevende cosmeticabedrijf samengevoegd tot één. Hiermee komt een vurige wens van eigenaar Martin Verheijden in vervulling.

Nieuwe vestiging belichaamt visie en toewijding

Personal Care Concepts groeide het afgelopen decennia uit tot een vooraanstaande producent van persoonlijke verzorging. Niets wordt binnen dit bedrijf aan het toeval overgelaten. Kantoren waar ideeën vol bloei komen, een laboratorium vol innovatiekracht, een moderne fabriek met geavanceerde machines en een showroom waar de grote diversiteit tot uiting komt, Personal Care Concepts heeft alle disciplines in eigen huis. Daardoor komt de supplychain nooit in het geding en zijn snelle leveringen gegarandeerd. De nieuwe vestiging krijgt alle disciplines onder één dak, wat veel logistieke handelingen overbodig maakt en de efficiency in de hand werkt.

Sparringpartner
Het is spitsuur bij Martin Verheijden. “Dat is het al enige tijd”, lacht hij. “De business is booming en ondertussen treffen wij onze voorbereidingen voor de nieuwbouw, waar ook veel tijd en energie in gaat zitten.” Met De Geus Bouw als aannemer én sparringpartner verrijst er straks een gebouw dat de visie en toewijding van Personal Care Concepts belichaamt. “Op De Vaandel creëren we een innovatieve en inspirerende omgeving met een oppervlak van 6.000 vierkante meter, dat is geënt op groei. Anders gezegd, daar kunnen wij indien nodig onze capaciteit op elk moment opschalen.” Het doel is om aan de hand van een moderne architectuur en een doordacht ontwerp een toonbeeld van stijl en functionaliteit en een bron van productiviteit en creativiteit neer te zetten. Het bedrijf Breebaart Korver uit Zuid-Scharwoude is de architect.

Optimale werkomgeving
Martin: “We werken met veel zorg en aandacht aan elk aspect van het gebouw, van ruime en lichte werkruimtes tot state-of-the-art faciliteiten. Alles is ontworpen om een optimale werkomgeving te bieden. We houden in alles rekening met de behoef- ten van onze medewerkers en klanten. Hoewel de bouw nog van start moet gaan, zijn we enorm trots dat we dit project kunnen realiseren. Het symboli- seert onze voortdurende groei en onze inzet om vooruitstrevend te blijven. Ik kan niet wachten om mensen straks het resultaat te laten zien.”

Ook als het gaat om duurzaamheid wil Personal Care Concepts koploper zijn. Het streven is een zo laag mogelijk stroomverbruik. Water speelt daarbij een belangrijke rol. Zo zullen zonnecollectoren ervoor zorgen dat warm water altijd beschikbaar is. “We kijken enerzijds naar de huidige innovaties op duurzaamheidsgebied, maar leggen anderzijds ook onze productieprocessen onder de loep en stellen onszelf de vraag: hoe kun je net zo efficiënt of zelfs efficiënter zijn en tegelijkertijd een besparing op energie realiseren?”

Gezondheid
Personal Care Concepts brengt producten voor persoonlijke verzorging op de markt die bijdragen aan hygiëne, gezondheid en welzijn. Martin benadrukt: “Iedereen, ongeacht origine, geloof, opleiding of leeftijd, gebruikt elke dag meer cosmeticaproducten dan je zou denken. Veel aspecten in ons leven zijn namelijk zo vanzelfsprekend dat je er nooit bij stilstaat. Denk aan tandpasta, shampoo, scheerzeep, deodorant, zonnecosmetica, parfum, douchegel, mascara en bodylotion. Maar denk ook aan medische hulpmiddelen die littekens verzorgen, zonneallergie tegengaan, insectenbeten verzachten en verbranding door de zon voorkomen. Wie zou zich nog een leven kunnen voorstellen zonder deze producten? Cosmetica helpen ons niet alleen bij onze dagelijkse hygiëne, schoonheid en verzorging, ze zijn ook van grote persoonlijke betekenis voor ons zelfvertrouwen en welzijn.”

Veilig
Personal Care Concepts werkt grondig en laat niets aan het toeval over, niet in de laatste plaats voor wat betreft wetgeving. Waar ondernemers soms nog wel een moeite hebben met de hoeveelheid regels, erkent Martin voor wat betreft zijn branche de noodzaak ervan. Hij zegt: “Deze Europese wetgeving zorgt ervoor dat cosmetica veilig op de markt worden gebracht. Van productveiligheidstests tot notificatie en van registratie tot Good Manufacturing Practices (GMP), wij voldoen aan alle productievoorschriften om de veiligheid en kwaliteit van cosmetische producten te waarborgen. Dat betekent dat wij hygiëneregels strikt naleven en dat de traceer- baarheid van ingrediënten, kwaliteitscontroles en productieprocessen altijd onze focus hebben.”

Meest waardevolle bezit
Personal Care Concepts streeft naar samenwerking, wederzijdse groei en gedeeld succes met alle partners: van medewerkers tot leveranciers en van klanten tot stakeholders. “Wij investeren continu in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe ingrediënten, technologieën en formuleringen. Bedenk dat elke samenwerking uniek is en het is aan ons om die aan te passen op de behoeften van de gebruikers. We hebben flexibele productieprocessen en aanpasbare oplossingen om snel te kunnen reageren op de vraag van onze klanten.” Martin tot slot: “Onze medewerkers zijn ons meest waardevolle bezit. We bevorderen een cultuur van respect, samenwerking en voortdurend leren, waarbij we onze 85 medewerkers de ruimte geven om hun volledige potentieel te benutten.” Waarna hij zegt: “Ik ben supertrots op onze mensen. Het is een hom*ogene groep waarin iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Samen vormen zij een geweldig team, waar Noord-Hollandse nuchterheid en, als het moet, het opstropen van de mouwen, heel normaal zijn. Dat koester ik.”

PERSONAL CARE CONCEPTS B.V.
Pannekeetweg 24
1704 PL Heerhugowaard
072 - 572 78 50
www.personalcareconcepts.nl

Personal Care Concepts medio 2024 op De Vaandel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5644

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.